SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

luni, 9 septembrie 2019

Scrisori din far, de Emma CarrollO altă recomandare pe această zi este o carte mai serioasă pentru cei mari, emoționantă și cu adevărat fantastică intitulată ,,Scrisori din far'', a autoarei britanice Emma Carroll, care este în prezent și profesoară de engleză în școala secundară, dar a lucrat și ca reporter de știri înainte.
Cât despre această carte, acțiunea se petrece în februarie, 1941 în Londra, unde după mai multe luni de bombardamente, în urma unui raid aerian în care Sukie, sora ei mai mare, dispare fără urmă, Olive Bradshaw și fratele ei sunt trimiși într-un sătuc de pe coasta Devonului, în casa misteriosului paznic al farului. Acolo, Olive găsește un bilet codificat care poate să o lege pe Sukie de Devon și de ceva deopotrivă misterios și extraordinar de periculos.
O poveste plină de aventuri, minunat scrisă, despre curaj, suferință, prietenie și compasiune în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și o lecție de viață dintre cele mai importante: respectul și bunătatea pot înfrânge prejudecățile și intoleranța.
Lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu