SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 8 noiembrie 2019

Jurnalul din cutiile de chibrituri, de Paul Fleischman


Azi, 8 noiemrie 2019, vă propun ca lectură o carte cu un titlu interesant ,,Jurnalul din cutiile de chibrituri'', a scriitorului american de cărți pentru copii, Paul Fleischman, născut în Monterey, California. La 19 ani a făcut o călătorie cu bicicleta și cu trenul care s- a încheiat cu el locuind într-o casă veche de 200 de ani din New Hampshire. Această pasiune de a scrie cărți pentru copii o are de la tatăl său, Sid Fleischman, împreună câștigând medalia Newbery de la American Library Association, recunoscând ,,ce mai distinsă contribuție a literaturii americane pentru copii'' din acest an.
Cartea aceasta este dedicată celor patru nepoți ai autorului: Ethan, Simon, Oliver și Charlie. Este o carte plină de amintiri frumoase ale unui străbunic. Aflată în vizită la străbunicul ei, o fetiță găsește o colecție neobișnuită de cutii de chibrituri. În fiecare cutie se află o amintire și o poveste: un sâmbure de măslină, o agrafă, o poză cu tatăl lui, o macaroană, un capac de sticlă, un cârlig de nasturi, coji de semințe, o cutiuță goală, din cauză că a mâncat bomboana care trebuia să fie în ea apoi o alta cu schelet de pește, o bucată din ziarele locale, un dinte, un bilet la meciul de baseball, o bucată de cărbune, litere de plumb, folosite pe vremuri în tipografii și multe alte lucruri pe care străbunicul le-a adunat încă de când era copil pentru a nu-și uita satul sărac din Italia unde s-a născut, călătoria cu familia spre America și anii de greutăți și lipsuri trăiți ca imigrant. După treizeci de ani în care a lucrat ca tipograf, a deschis o librărie. Mai apoi a început să cumpere și să vândă antichități.
Lectură plăcută, dragi copii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu