Azi, 13 noiembrie, cartea propusă ca lectură, intitulată ,,Lupul și Monstrul din umbră'', a autoarei Avril McDonald este o carte plină de peripeții și multe imagini frumos colorate care să-i atragă pe cei mici. Avril s-a născut și a crescut în Noua Zeelandă și a fost instruită ca profesor de școală primară, înainte de-a se muta în zona divertismentului digital care lucrează în Marea Britanie și Europa. În prezent, locuiește în Australia, unde continuă să scrie și să dezvolte proiecte creative. Avril este cel mai bine vândut autor al cărții Feel Brave Series și care își propune să ofere tuturor copiilor acces la instrumente care îi ajută să gestioneze emoțiile dure și sa-și atingă potențialul.
Wolfgang, un lup singuratic, stând într-o căsuță în copac și având chef de joacă și-a chemat prietenii, pe care s-a oferit chiar să-i cazeze este foarte încântat că prietenii lui vor rămâne la el acasă toată noaptea. Se distrează cu toții de minune până când luminile se sting și teama de întuneric, pe care Wolfi o ținea ascunsă bine, iese la iveală. La început amicii îl iau în râs, dar apoi pleacă urechea la povestea lui și îl văd cu ochii lor pe Monstrul din Umbră!
Păianjenul îi sare în ajutor cu un descântec care pune pe fugă orice temere. Vraja se dovedește atât de bună, încât toți prietenii vor s-o încerce când ceva îi sperie. Chiar dacă, uneori, în viață te confrunți și cu situații înspăimântătoare, poți învăța niște trucuri grozave. Ele te vor ajuta să nu te mai sperii așa ușor de lucrurile care-ți stârnesc frica. Ba poți chiar să te distrezi un pic pe seama lor!
Lectură plăcută!
miercuri, 13 noiembrie 2019
marți, 12 noiembrie 2019
Vizită
Azi, 12 noiembrie, ne-au vizitat la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai'', Oradea, un alt grup de copii de clasa a V-a, de la Școala Gimnazială cls. I-VIII ,,Floare de Lotus'', Sînmartin, însoțiți de doamnele profesoare Dana Platona, Dindelegan Anca și doamna profesoară de limba engleză Popa Andrada. După ce li s-a vorbit despre regulamentul de înscriere la bibliotecă, au vizitat secția de împrumut pentru copii, unde doamnele bibliotecare le-a prezentat secția, fondul de cărți existent, apoi s-au oprit și în Ludotecă, unde au avut plăcerea de a vedea și alte lucruri interesante. După aceea, copiii au vizitat secția de împrumut pentru adulți, unde au putut vedea și fondul bogat de acolo, iar în final au ajuns și la Secția de arte, Mediateca, unde colega noastră doamna bibliotecară Cipriana Chiriac le-a pus un filmuleț din schițele binecunoscute, care să le amintească de marele, ilustrul domn al ,,Momentelor și schițelor'', Ion Luca Caragiale.
luni, 11 noiembrie 2019
Vizită
Vineri, 8 noiembrie 2019, ne-au vizitat elevii clasei a V-a, de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan'', însoțiți de dna profesoară Clonda Andrea. După ce li s-a vorbit despre regulamentul de înscriere la bibliotecă, copiii au urcat la etaj, unde au vizitat secția de împrumut pentru copii și tineret, s-au familiarizat cu secția, cu cărțile puse la dispoziția lor și a cititorilor, apoi s-au oprit și în Ludoteca secției, unde au avut plăcerea de a vedea alte cărți interesante, frumos ilustrate și jucăriile existente.
Au mai vizitat și sala de lectură, secția de arte și în final au coborât și la laboratorul de conservare.
Au mai vizitat și sala de lectură, secția de arte și în final au coborât și la laboratorul de conservare.
vineri, 8 noiembrie 2019
Jurnalul din cutiile de chibrituri, de Paul Fleischman
Cartea aceasta este dedicată celor patru nepoți ai autorului: Ethan, Simon, Oliver și Charlie. Este o carte plină de amintiri frumoase ale unui străbunic. Aflată în vizită la străbunicul ei, o fetiță găsește o colecție neobișnuită de cutii de chibrituri. În fiecare cutie se află o amintire și o poveste: un sâmbure de măslină, o agrafă, o poză cu tatăl lui, o macaroană, un capac de sticlă, un cârlig de nasturi, coji de semințe, o cutiuță goală, din cauză că a mâncat bomboana care trebuia să fie în ea apoi o alta cu schelet de pește, o bucată din ziarele locale, un dinte, un bilet la meciul de baseball, o bucată de cărbune, litere de plumb, folosite pe vremuri în tipografii și multe alte lucruri pe care străbunicul le-a adunat încă de când era copil pentru a nu-și uita satul sărac din Italia unde s-a născut, călătoria cu familia spre America și anii de greutăți și lipsuri trăiți ca imigrant. După treizeci de ani în care a lucrat ca tipograf, a deschis o librărie. Mai apoi a început să cumpere și să vândă antichități.
Lectură plăcută, dragi copii!
Vizită
Ieri, 7.11.2019, la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai'', Oradea, la secția copii și tineret, au venit în vizită un grup de copii, grupa mică și mijlocie, de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Aleodor'', însoțiți de doamnele educatoare Miclăuș Alina și Popa Diana. Copiii au avut deosebita plăcere de a viziona și asculta o poveste foarte îndrăgită și cunoscută de cei mici ,,Pinnocchio'', de Carlo Collodi.
După ce au vizionat filmulețul, copiii s-au bucurat de jocurile puse la dispoziția lor.
După ce au vizionat filmulețul, copiii s-au bucurat de jocurile puse la dispoziția lor.