sursa: www.pars-libri.wikispaces.com |
La începutul secolului XX, un organism apărut la Londra, care reunea scriitori din toate categoriile de gen literar din lumea întreagă, punea bazele comunicării spiritelor literare creatoare ale vremii. La doi ani după înfiinţarea PEN Clubului International, în 1923, scriitorii români îşi creau propriul PEN Club.
În prezent, în data de 3 martie, în lumea toată se sărbătoreşte scriitorul. Cea mai citită carte a lumii spune: "la început a fost Cuvântul". În continuare, cuvântul, în sensul lui propriu, este cel mai expresiv şi complet mod de ilustrare a ceea ce există sau ne imaginăm, a atâtor nuanţe ale vieţii şi realităţii şi cu puterea acestui extraordinar instrument lucrează scriitorul, poetul, eseistul sau dramaturgul.
Câtă tărie trebuie să aibă omul ca să îmblânzească cuvântul şi să-l determine să spună ceea ce el însuşi vrea să transmită!
Câtă modestie, ca să nu se îmbete cu tăria cuvintelor şi să creeze, din neglijenţă, neştiinţă sau mândrie, monştri!
Câtă perseverenţă! Dar şi câtă suferinţă, aşa cum rezultă din jurnalele şi biografiile multor autori, pentru găsirea cuvintelor şi pentru a da formă celor mai mari capodopere din istoria literară a lumii!
Geniu, renunţare, muncă, recunoaştere, fericire şi atingerea idealului - sunt doar câteva destine de scriitor.
Destine şi cărţi - le găsiţi în bibliotecă.
Vă aşteptăm şi pe adresa de facebook a secţiei noastre pentru a ne spune care este scriitorul a căror scrieri v-au impresionat cel mai mult, pe dvs. sau pe copilul dvs.
https://www.facebook.com/Biblioteca-Jude%C5%A3ean%C4%83-Gheorghe-%C5%9Eincai-Bihor-Sec%C8%9Bia-pentru-copii-1865840006961744/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu