SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

luni, 12 aprilie 2021

Prietenul meu, norul, de Sabine Bohlmann


 În această săptămână vă recomand ca lectură pentru cei mici cartea ,,Prietenul meu, norul'', scrisă de îndrăgita autoare de origine germană Sabine Bohlmann, născută în Munchen, Bavaria, și totodată cea mai faimoasă voce germană în dublarea filmulețelor pentru copii. Datorită vocii sale foarte înalte și blânde, ea este adesea obișnuită să copieze copii mici și adolescenți. Ea lucrează și ca scriitor și are 6 cărți pentru copii: ,,Mit Leib und Seele'' (Cu burtă și suflet), ,,Vera Wesskamp'', ,,Happy Holiday'', ,,Hotel Mama'', ,,Our Charly'', ,,Marienhof''. 
Cartea pe care am să v-o prezint ,,Prietenul meu, norul'' este o poveste plină de fantezie despre o prietenie neobișnuită. Autoarea ne pune o întrebare: ,,Ce te faci dacă, într-o zi, îți cade un nor în cap?'' 
Iar noi îi răspundem: Foarte simplu, îl pui în geanta de grădiniță și îl iei cu tine acasă, fiindcă e amuzant să locuiești împreună cu un nor. Îl poți plimba în lesă, ca pe un pudel, și te poți distra de minune alături de el, pe el și în el. Și dacă află părinții? Nicio problemă, poți face împreună cu ei castele de nori și vă puteți juca de-a v-ați ascunselea. 
Însă ce se întâmplă când norul se face tot mai mare, iar la masă nu-i mai poți vedea pe cei din jur de atâta ceață?
Atunci e timpul pentru un consiliu de familie și trebuie luată o hotărâre, care nu e deloc ușoară ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu