SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 27 iulie 2018

Tabăra de vară - închiderea programului de vacanță

Iată că am ajuns și în ultima săptămână a ,,Taberei de vară'', o săptămână plină de activități variate și cât mai interesante, așa cum v-am obișnuit zi de zi, în această lună. În continuare vă prezint cum s-au derulat și-n această ultimă săptămână activitățile la programul de vacanță.
Astfel, pe 23 iulie, Luni, invitata noastră dna Ecaterina Grecu a venit cu alte lucruri interesante care să le pună copiilor imaginația și creativitatea la contribuție (copiii au confecționat poșetuțe după șabloane, au mai decupat măști și le-au colorat). Dna prof. Raluca-Emilia Avrămuț le-a pregătit o altă surpriză copiilor: marmorarea hârtiei prin tehnica japoneză ,,suminagashi''.
Câteva imagini:
                                                                         

În a doua zi, Marți, 24 iulie, dna bibliotecar Iolanda Demian le-a citit copiilor o poveste frumoasă ,,Surpriza Prințesei Ida'' de Annette Moser, care le-a plăcut foarte mult și au ascultat-o cu deosebită plăcere. După ce au ascultat povestea, o parte dintre copii, cei mici au vizionat un filmuleț ,,Surf's Up'' (Cu toții la surf), pus de către dna bibliotecar Popa Simona, iar cei mari au repetat cu dna Iliescu Doina pentru Centenarul Unirii. 
Imagini:În a treia zi, Miercuri, pe 25 iulie, l-am avut ca invitat pe dl inspector agent de poliție Răzvan Chebeleu, care le-a ținut copiilor o oră de educație cetățenească și rutieră. Copiii au pus întrebări d-lui agent, iar el le-a răspuns și le-a dat și exemple. După aceasta, a venit din nou dna Iliescu Doina pentru a repeta cu copiii sceneta ,,Moș Ion Roată și Unirea''. Tot miercuri, copiii au făcut și o vizită la pompieri, însoțiți de dnele bibliotecare Marianca Soica, Iolanda Demian și Mariana Barna. 
Imagini:


Joi, 26 iulie, au avut loc alte activități la fel de interesante ca și cele de până acum. La prima oră, dna prof. Pazmany Nicoleta le-a pregătit copiilor vizionarea unui filmuleț ,,Leo și Universul'', în care era vorba despre cum a luat naștere Universul, apoi le-a mai vorbit despre vulcani, după care i-a pus să creeze ei singuri conuri vulcanice, după niște șabloane pregătite de dna profesoară. Din nou ne-a încântat foarte mult și prezența dnei prof. Ecaterina Grecu care i-a pus pe copii să confecționeze ceșcuțe de ceai și fetițe. Între timp, dna Iliescu a venit și ea pentru pregătirea spectacolului Marii Uniri. 
Imagini:


                               
În această ultimă zi a taberei de vară, Vineri, 27 iulie, a avut loc închiderea propriu-zisă a programului de vacanță în urma căruia copiii au primit diplome și multe surprize, rămânând cu multe amintiri frumoase și cu bucuria în suflet și entuziasmul cu care ne-au înconjurat zi de zi. 
Astfel, copiii care au participat la acest program de vacanță au avut ocazia să-și facă noi prieteni, să se joace împreună, să vizioneze filmulețe pe care colegele de la Mediatecă ni le-au pus la dispoziție, să confecționeze diverse lucrușoare drăguțe împreună cu dna prof. Ecaterina Grecu și dnele bibliotecare de la secția copii, punându-și în valoare imaginația și creativitatea. 
De asemenea, le-am citit povești, după care am purtat un dialog cu copiii pentru a vedea dacă au fost atenți. Totodată, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al județului Bihor, am desfășurat activități de informare și prevenție, însoțite de materiale educaționale. 
Am râs împreună, am învățat o serie de lucruri noi, am recitat, am cântat, într-un cuvânt, ne-am simțit foarte bine împreună. 
Le mulțumim pentru participare tuturor copiilor, părinților, bunicilor, invitaților, voluntarilor, care au avut o contribuție remarcabilă și ei la această ,,Tabără de vară''. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu