SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

luni, 11 martie 2019

Călătorie în a cincea dimensiune, de Madeleine L'Engle

Azi, 11 martie, 2019, vă propun ca lectură o carte intitulată ,,Călătorie în a cincea dimensiune'', a autoarei Madeleine L'Engle, năcută la New York. Este autoarea a peste 60 de cărți adresate atât copiilor, cât și adulților, primite foarte bine de cititori. Această carte, pentru care a primit Premiul Newberry, este, probabil, cea mai cunoscută dintre ele, alături de autobiografia sa, The Crosswicks Journal. Cartea întâi din ,,Cvartetul Timpului'', unul dintre cele mai importante și renumite romane clasice fantasy pentru copii ale vremurilor noastre. 
,,Era o noapte întunecată, iar vântul bătea vijelios ...'', așa începe povestea acestei fantastice ,,călătorii în cea de-a cincea dimensiune''. Eroina principală este o fetiță, pe nume Meg Murry, care se simte foarte singură, în adevăratul sens al cuvântului. Poartă aparat dentar și ochelari și are un păr extrem de capricios. Se pare că nu reușește să facă nimic cum trebuie la școală, unde toată lumea o consideră o ciudată și o prostuță. Încă de la o vârstă fragedă, se confruntă cu răutatea umană manifestată prin priviri ipocrite și comentarii la adresa tatălui ei, un mare om de știință, care a dispărut în mod misterios. 
Dar Meg nu știe ce înseamnă cu adevărat vicisitudinile vieții până când nu pornește într-o călătorie în căutarea tatălui său, împreună cu frățiorul ei mai mic, Charles Wallace și cu prietenul lor, Calvin. 
Meg Murry și fratele ei mai mic, Charles Wallace, se află în bucătărie împreună cu mama lor pentru a lua o gustare, când ... o creatură nepământeană bate la ușa casei lor, plângându-se că, din pricina vântului, se rătăcise. Aceasta le dezvăluie semnificația misteriosului tesseract - hipercubul format din opt cuburi egale - nimic altceva decât .... o buclă în timp. Copiii transcend timpul, spațiul și limitele propriilor lor minți, cu ajutorul unor ființe de o mare bunătate sufletească: doamna Whatsit, doamna Which, doamna Who, Mediul Fericit și Mătușa Bestie. Dar apogeul călătoriei lor îl constituie confruntarea cu IT, inteligența rece și calculată, lipsită de trup, ce aruncă o umbră neagră peste lume, făcându-i pe toți oamenii să se comporte și să gândească la fel. Vor reuși oare să învingă forțele răului și să revină cu bine pe Pământ?
Pentru a afla răspunsul la întrebare, vă invit să lecturați această interesantă și fascinantă poveste. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu