SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 3 aprilie 2019

Anul lui Billy Miller, de Kevin Henkes

Azi vă recomand ca lectură cartea ,,Anul lui Billy Miller'', de Kevin Henkes, autor american, născut în orașul Racine din Wisconsin, Statele Unite ale Americii. În copilărie a vizitat frecvent muzeul de artă din localitate și a fost influențat de picturile pe care le-a văzut acolo. Studiile și le-a făcut la University of Wisconsin-Madison, unde a aflat mai multe despre istoria cărților pentru copii, începând să fie tot mai interesat de acest domeniu.
De atunci, Kevin a scris și a ilustrat peste 35 de cărți pentru copii, printre care ,,Once Around the Block'', ,,Oliver's Ocean'', ,,Kitten's First Full Moon'', ,,Anul lui Billy Miller'', ,,Owen''.
Billy Miller, personajul principal, tocmai a început clasa a doua și are mari emoții. Oare e suficient de deștept? S-a mai și lovit la cap în vacanță. În plus, stă la masă cu nesuferita de Emma, care îl tot necăjește, și a supărat-o pe doamna Silver, învățătoarea lui, chiar din prima zi. Marile drame ale lui Billy sunt legate de lucrurile mărunte: cum să facă să stea treaz o noapte întreagă sau cum o să învețe pe de rost poezia pentru serbare. Zilele din anul lui Billy Miller se adună ca un bulgăr de zăpadă rostogolit pe îndelete, cu toate momentele trăite din plin, fie ele mai frumoase sau mai grele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu