SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

marți, 9 aprilie 2019

Fata care a băut luna, de Kelly Barnhill


Azi, 9 aprilie vă propun ca lectură cartea ,,Fata care a băut luna'', a scriitoarei de origine americană Kelly Barnhill, care- de-a lungul vieții a avut diferite profesii: profesoară, chelneriță, secretară, pădurar. Toate aceste experiențe n-au pregătit-o pentru nimic concret, dar datorită lor are ce povesti. După ce a născut cel de-al doilea copil, a început să scrie povestiri care mai târziu s-au transformat în romane și a primit burse de creație de la Jerome Foundation și de la Minnesota State Arts Board. Astfel, cu această carte a ei ,,Fata care a băut luna'', Kelly a primit Medalia Newbery 2017.
În prezent, locuiește cu soțul și cu cei trei copii în Minneapolis, iar în timpul liber îi place să facă muncă de voluntariat, să alerge, să meargă cu cortul și să se ocupe de grădină.
Nori grei de nefericire atârnă deasupra Protectoratului: an de an, locuitorii sunt nevoiți să sacrifice câte un bebeluș ca vrăjitoarea cea rea să nu se răzbune pe ei.
De cealaltă parte a zidurilor orașului se întinde Mlaștina plină de pericole, unde trăiește Xan, bătrâna care an de an ia copiii aleși pentru sacrificiu și îi duce tocmai în celălalt capăt al pădurii, unde-i lasă în grija oamenilor din Orașele Libere.
Pe drum, Xan îi ține pe copii la piept și le dă să bea lumina stelelor. O dată, o singură dată, din greșeală, bătrâna hrănește o fetiță cu lumina lunii, dându-i astfel puteri magice neînchipuit de mari și legându-și pe vecie destinul de al fetei care a băut luna.
Vă invit să citiți această carte la fel de captivantă și de complexă ca ,,Peter Pan'' și ,,Vrăjitorul din Oz''.
Lectură plăcută!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu