SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 13 ianuarie 2021

,,Miss Edison, profesoara noastră genială, aiurită'', de Irene Zimmermann



 Azi, 13 ianuarie 2021, vă propun ca lectură pentru cei mici cartea ,,Miss Edison, profesoara noastră genială, aiurită'', de autoarea de origine germană Irene Zimmermann care trăiește în prezent și, începând cu anii '90, a devenit o autoare de succes pe piața cărților pentru copii și adolescenți - mai întâi cu povestiri polițiste pentru copii, iar apoi cu seria-cult Freche Madchen - freche Bucher! (Fete obraznice - cărți obraznice!), la care au contribuit și alți autori renumiți. Cărțile sale au fost traduse în 14 limbi străine, printre care turcă, italiană și chineză.
Oskar și Emma ar putea fi cei mai buni prieteni, dacă n-ar exista o problemă: Emma este invizibilă! Vina îi aparține ciudatei Miss Edison, care nu este doar profesoara de engleză a celor doi copii, ci și o inventatoare genială. 
Ultima ei idee- un scaner care te face invizibil, prin raza căruia a trecut accidental colega de clasă a lui Oskar, Emma. Din păcate, cea mai importantă piesă a scanerului s-a defectat, iar Oskar trebuie să se grăbească să o înlocuiască, altfel Emma rămâne invizibilă pentru totdeauna. Încercând să depășească problemele personale, Oskar va face tot ce îi stă în putință pentru a o salva pe Emma. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu