SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 28 ianuarie 2021

,,Regele Fistichiu și împăratul malefic'', de Andy Riley

 

Azi, 28.01.2021, vă propun ca o recomandare de lectură cartea ,,Regele Fistichiu și împăratul malefic'', scrisă de autorul  britanic Andy Riley, care a mai fost și caricaturist și scenarist renumit. Andy a scris o mulțime de scenarii amuzante pentru cinematografie și televiziune și chiar a câștigat premii, cum ar fi Premiul Bafta sau Emmy. Pentru televiziune, Andy a fost coautor la scenariile ecranizărilor unor cărți precum Bunicuța hoțomană, Băiatul în rochie și Robbie the Reindeer. Îi plac foarte mult pălăriile de cowboy și poate să scoată un FO HO HO genial. 
         Iată că ai ajuns departe, departe de tot. Ai trecut Câmpiile Yermului, ai ocolit Sălbăticia Crong și ai staționat pe tărâmul Edwinland, unde domnește Edwin, Regele Fistichiu. Are 9 ani, e super amuzant și e înconjurat de prieteni de nădejde. Ea face lucrurile complicate și găsește soluții pentru orice. De exemplu, dacă ai nevoie de un urs dansator pentru o petrecere aniversară, o chemi pe Jill. Dacă ursul i-a mâncat cuiva un braț și e nevoie de cineva care să scrie o scrisoare de iertare, tot la ea apelezi. Mai este și Megan, cu ideile ei trăsnite de cântece la lăută și cu voioșia care îl înveselește pe Edwin Fistichiul. 
        Probabil ai vizitat deja statul și locuitorii lui - țărani harnici și de treabă, în general. Numai stai să vezi ce repede se poate schimba un om când nu mai are parte de dulciuri. Iar dacă ți-au zis părinții s-o lași mai moale cu ciocolata, știau ei ce spuneau. Dacă  nu ți se pare important, ia aminte. Nu ști când o să apară vreun împărat care să pună stăpânire pe țara ta și să interzică toate distracțiile. 
        De cealaltă parte a liniei punctate, trecând de câmpurile noroioase și de cocioabele țăranilor, locuiește împăratul Nurbison. E malefic cât cuprinde și stă mereu cu ochii pe Edwinland. Invidios și ofticos, vrea cu orice preț să pună mâna pe tărâmul vecin. Iar slăbiciunea supușilor lui Edwin îi este servită Împăratului Malefic ca o minge la fileu. Și de-acolo pornește toată tevatura. 
Cartea este de-a dreptul fistichie, plină de aventuri absurde și amuzante, prietenoasă și călduroasă, scrisă cu naturalețea cu care ar privi un copil lumea din jurul lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu