SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 11 martie 2021

,,Prietenul din viitor'', de Camille DeAngelis


 Azi vă propunem spre lectură o carte cu un titlu interesant ,,Prietenul din viitor'', a autoarei de origine americană, Camille DeAngelis, dedicată subiectelor care, în cărțile sale de ficțiune, sfidează pur și simplu realitatea. A publicat trei romane pentru ,,oamenii mari'' și încă unul pentru adolescenți, ,,Bones & All'', care a primit în 2016 Alex Award, un premiu acordat în fiecare an de American Library Association. Despre cartea ,,Prietenul din viitor'', primul s[u roman scris pentru copii, Kirkus Reviews, una dintre cele mai respectate reviste literare din lume, a spus, la sfârșitul recenziei: ,,Îți taie respirația.''
Alec trăiește în 2015, Josie în 1915. Cei doi copii de 12 ani, care locuiesc în aceeași casă, la distanță de o sută de ani, intră în legătură cu ajutorul unei plăci de spiritism și se împrietenesc chiar fără a ajunge să se întâlnească vreodată. Alec află un secret teribil despre Josie, despre surioara ei Cassie și despre mama fetelor, care e un medium pasionat de fenomene paranormale. Josie și Cassie sunt în pericol, iar Alec, ca un bun și devotat prieten, le va transmite din viitor ce au de făcut ca să se salveze. 
Prin urmare, putem afirma faptul că această carte ,,Prietenul din viitor'' este o poveste emoționantă care te ține cu sufletul la gură, fiindcă exact asta îi reușește lui Camille DeAngelis în toate cărțile ei: să te captiveze scriind despre lucruri incredibile precum o prietenie indestructibilă care se dezvoltă de-a lungul unei uluitoare călătorii în timp. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu