SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 25 martie 2022

,,Camera cu minuni'', de Sergio Ruzzier

 


Dragi copii, vă place să adunați lucruri? Ei bine, hârciogul Pius se dă în vânt după după colecționat. Fie vară, fie iarnă, din lungile sale plimbări și călătorii, Pius nu se întoarce niciodată cu mâna goală. Oriunde s-ar afla, tot găsește câte un lucrușor, cât o fi el de mic - pietricică, crenguță, nasture sau, mai știi, un pantofior pierdut - parcă îi strălucește în fața ochilor și îi șoptește să-l ia cu el acasă. Și uite așa, Pius a reușit să adune o mulțime de lucruri pe care le-a așezat frumos pe rafturi, într-o cameră numai a lor. A numit-o ,,Camera cu minuni''. Aruncați și voi o privire! Ce de lucruri, de toate formele, culorile și texturile!

În mijlocul camerei stătea regește, într-o cutie de sticlă, piesa cea mai prețioasă din colecție: o pietricică cenușie. Toate animalele care treceau pragul Camerei cu minuni, se întrebau nedumerite: ,,Oare ce o fi văzut Pius la această pietricică neînsemnată, încât să merite o asemenea onoare?'' Dacă ar fi fost în locul lui, ar fi aruncat-o numaidecât. Asta îl și sfătuiesc să facă. Iar într-o bună zi, micuțul hârciog aruncă pietricica în râu. Deodată, parcă fiecare lucrușor din Camera cu minuni își pierde valoarea. Parcă și-ar fi pierdut cea mai bună prietenă ... Oare va reuși Pius să recupereze pietricica?  

Plimbați-vă prin paginile acestei cărți ca printr-un muzeu și veți descoperi un secret la fel de simplu și de vechi precum pietricica lui Pius: lucrurile devin mai frumoase atunci când poveștile despre ele sunt frumoase. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu