SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 11 mai 2022

Cea mai bună înghețată din lume. Delfina și Tomtitel descoperă un mare secret, de Ioana Chicet-Macoveiciuc

 


Azi vin cu o recomandare nouă pentru cei mici, a binecunoscutei autoare de origine română Ioana Chicet-Macoveiciuc, care, de altfel este foarte îndrăgită atât de copii, cât și de părinți. 

Cartea intitulată ,,Cea mai bună înghețată din lume. Delfina și Tomtitel descoperă un mare secret'' este o poveste plină de culoare și surprize, scrisă cu drag de înghețată 😋 de autoarea Ioana Chicet - Macoveiciuc și ilustrată cu delicatețe și magie de Mariana Kalacheva, artistă internațională cu lucrări expuse în țări precum: Italia, Franța, Spania, Belgia, S.U.A. (și, printr-o coincidență, căsătorită cu un domn care deține un atelier de înghețată artizanală). 

Delfina și Tomtitel, buni prieteni, sunt înnebuniți după înghețată. Când cresc, deschid o fabrică de înghețată și-și construiesc o casă în care totul seamănă cu înghețata. Dar într-o zi află de la un băiețel ceva neașteptat. Oare dragostea de înghețată ar putea însemna și altceva decât au crezut ei toată viața? Si care e, de fapt, cea mai bună înghețată din lume? Nu cea de vanilie? Nici cea de ciocolată? 

Dacă vreți să aflați care e cea mai bună, vă invit să citiți această poveste drăguță și hazlie. 
Lectură plăcută!
O altă recomandare, de data aceasta pentru cei mari ( peste 10 ani) este cartea intitulată ,,Insula orfanilor'', a autoarei Laurel Snyder, care a fost și o mare poetă și eseistă americană, născută la Baltimore, Maryland, în 1974. A absolvit Iowa Writers Workshop și predă cursuri de scriere creativă la universitățile Hamline și Emory. În prezent, autoarea trăiește în Atlanta, alături de familie. 
Printre cele mai populare cărți pentru copii scrise de Laurel Snyder se numără: Orphan Island (2017), Bigger than a Bread Box (2011), Seven Stories Up (2014) și seria Charlie and Mouse (2017).

Despre această carte, Rick Riordan, autorul seriei Percy Jackson spune ,,Este o carte care îți rămâne în minte: incitantă și plină de magie.''

Pe insulă totul este perfect. Vântul, apa și copacii îi protejează pe locuitori. Atunci când vine ora somnului, cei nouă copii se duc în cabanele lor sătui și bucuroși. 

Doar un lucru se schimbă mereu: în fiecare an, în aceeași zi, o barcă apare din neguri, aducând un nou copil care se va alătura grupului. Pe ea va fi luat înapoi cel mai mare dintre ei - nu va mai fi văzut niciodată.

Noua Schimbare nu e cu nimic diferită. Barca vine și îl ia pe Deen, înlocuindu-l cu o nouă fetiță, iar Jinny devine astfel noua persoană Matură. Rămâne de văzut dacă e pregătită pentru ziua în care barca se va întoarce și o va întoarce și o va lua și pe ea de acolo pentru totdeauna. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu