SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

luni, 18 ianuarie 2010

Marea premiere

În amfitetrul Bibliotecii Judeţene ,,Gheorghe Şincai'' a avut loc, în 15 ianuarie 2010, începând cu ora 16, finala concursului ,,Maratonul lecturii''. La a doua ediţiei s-au înscris 150 de elevi cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, de la diverse şcoli din Oradea. Printre obiectivele propuse s-au numărat: nevoia de redescoperire a lecturii şi a adevăratelor valori artistice şi morale, includerea bibliotecii alături de şcoală în preocupările permanente ale fiecăruia, prin dezvoltarea competenţelor de comunicare şi socializare.
Cărţile pentru concurs au fost selectate în funcţie de particularităţile de vârstă, pentru cei mici din clasele II-IV au fost alese cărţi viu colorate cu caractere mari, cărţi editate recent atât din literatura română, cât şi din literatura universală, pentru copiii care studiază în limba română, cât şi pentru cei care studiază în limba maghiară. O parte din aceste volume sunt chiar ecranizări de filme pentru copii. Concursul s-a încheiat în cadrul unei petreceri interactive, unde au fost desemnaţi regele şi regina lecturii. Astfel, premiul ,,regele lecturii'' a fost acordat lui Daniel Darius Bala de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel'', iar ,,regina lecturii'' a fost aleasă Ruxandra Gîdei, elevă în clasa a IV-a la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11 din Oradea. La secţia maghiară, premiul I i-a revenit elevei Kiss Bianca. S-au acordat şi premiul II, III şi o serie de menţiuni, toate constând în cărţi, diplome de participare şi dulciuri.
Întrecerea care s-a finalizat totdeuna cu un clasament, i-a determinat pe copii să-şi exprime dorinţa de a participa şi în viitor la alte ediţii ale concursului.
Din luna februarie 2010 începe a treia ediţie a concursului ,,Maratonul lecturii''. Vă aşteptă în număr cât mai mare să vă înscrieţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu