SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

duminică, 28 martie 2010

Ziua Mondială a Apei


"Apa e viaţă". Acesta este genericul concursului organizat ieri de Secţia de copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai", cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, care a aliniat la start 15 elevi, din clasele a IX-a şi a X-a, de la Colegiul Tehnic "Traian Vuia", Grupul Şcolar "Ioan Bococi" şi Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din Oradea. Evenimentul a avut loc în cadrul parteneriatului existent între Bibliotecă şi şcolile participante.

"Care este singurul fluviu european ce curge de la Vest spre Est şi care trece şi prin ţara noastră?", "Cum se produce eroziunea?", Câţi litri de apă ar trebui să consume un om pe zi?", "Ce este Delta?", "Ce rău străbate oraşul Oradea?". Acestea sunt doar câteva din cele 25 de întrebări la care au trebuit să răspundă elevii în 35 de minute. La final, pe locul I s-a situat Colegiul Tehnic "Traian Vuia", pe locul II, Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu", iar pe locul III, Grupul Şcolar "Ioan Bococi". Premiile au constat în diplome şi cărţi oferite de Bibliotecă. Concursul a fost anunţat acum două săptămâni. S-a întocmit atunci o bibliografie cu cărţi despre apă, astfel că elevii dornici să participe la această competiţie s-au putut pregăti din timp împrumutând cărţile respective. "Prin acest concurs am dorit să conştientizăm elevii despre importanţa apei, care este componentul cel mai dinamic al mediului natural şi prezintă prin sine cea mai importantă resursă naturală", ne-a declarat Mariana Buda, bibliotecară. După concurs, prof. Voichiţa Darna, de la Colegiul Tehnic "Traian Vuia", a prezentat un filmuleţ în powerpoint despre necesitatea ocrotirii apei. Totodată, pentru a marca această zi, prof. Florina Porteleki, de la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu", a avut o prezentare în powerpoint, precum şi un afiş şi pliante legate de apă şi importanţa ei.

Concursul a fost organizat de Secţia de copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene, prin Mariana Barna - şef birou, respectiv Mariana Buda, Adelina Boga şi Simona Popa, bibliotecare.

Sursă: Crişana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu