SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

duminică, 20 noiembrie 2011

Cântecul Cidului - prezentare de carte

Această carte intitulată ,,Cântecul Cidului'' oferă copiilor prilejul de a se familiariza cu povestea vestitului cavaler medieval Rodrigo Ruy Diaz, supranumit şi Cidul, care în anul 1081 a fost exilat de către regele Alfonso al VI-lea al Castiliei şi Leonului. Cidul este nevoit, împreună cu cei şaizeci de cavaleri, să meargă încotro văd cu ochii. În drumul său, Cidul se opreşte în Burgos, dar este alungat. Îl învinge apoi pe contele de Barcelona şi cucereşte Valencia. În cele din urmă, Cidul moare în ziua de Rusalii. Astfel, ,,Cântecul Cidului'' rămâne una din marile epopei medievale europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu