SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 4 decembrie 2013

Concurs de lectură

Dragi copii,
Dacă sunteţi elevi în clasa a IV-a, vă invităm să participaţi la Concursul de lectură organizat pe secţiuni, în limbile română, maghiară şi engleză. Pentru limbile germană şi franceză sunt aşteptaţi elevi din clasele III-VI.
Limita maximă va fi de 20 de participanţi pentru fiecare dintre secţiunile de concurs.
Evenimentul va avea loc în ziua de 16 decembrie 2013, începând cu ora 15:00, la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea.
 Înscrierile se vor face în perioada 3-12 decembrie 2013, la Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii, pe Str. Armatei Române nr. 1/A, iar cei interesaţi vor opta pentru o singură secţiune în vederea participării. Tel.: 0359.800.368, int. 119.
 Concursul va consta în citirea unui text scurt la prima vedere, urmată de întrebări privind înţelegerea textului. Toţi participanţii vor fi recompensaţi, iar câştigătorilor li se va acorda şi un premiu surpriză oferit de către sponsorii noştri.
 Juriul va puncta:
        corectitudinea şi expresivitatea lecturii,
        cursivitatea citirii textului,
        adaptarea la situaţia de comunicare,
        nivelul de înţelegere a textului citit.
 În vederea pregătirii pentru participarea la competiţie, elevii înscrişi pot consulta cărţi în limbile mai sus menţionate şi pot primi îndrumări la Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii.
 Clubul de Lectură în limbi străine este o iniţiativă a Facultăţii de Litere din Oradea, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Bihor, şi urmăreşte dezvoltarea interesului elevilor pentru lectură, stimularea creativităţii acestora şi formarea deprinderii de a frecventa Biblioteca.
                                                           Vă aşteptăm!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu