SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 24 ianuarie 2014

Maratonul lecturii

Maratonul lecturii”, ediţia a VI-a  
                                       
 
„Să nu încetăm să alergăm în această frumoasă cursă a cititului!”
Este îndemnul pe care dna Ligia Mirişan, directorul manager al Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai” l-a adresat vineri (17 ianuarie 2014) participanţilor la gala de premiere a celei de-a VI-a ediţii a „Maratonului lecturii”.           
 „Deci, continuăm să alergăm la „Maratonul lecturii”, iar la anul să ne vedem la o nouă ediţie de premiere. Doamna Mariana Barna, cea care a tras foarte serios în această cursă (fiind un antrenor foarte bun), o să vă spună tot ce ţine de împărţirea premiilor”, a mai adăugat doamna director Ligia Mirişan. La premierea câştigătorilor, doamna Mariana Barna a început cu campionii lecturii (cei nouă regi şi regine, şase la secţia română şi trei la secţia maghiară); cel dintâi premiat a fost regele Mihai Octavian Dan, elev în clasa a VI-a la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, cel mai tare cititor, care a citit peste 100 de cărţi, un adevărat îndrăgostit şi pasionat de lectură; ca să ajungă rege îi trebuiau doar 70. El a fost urmat de regina Patricia Alice Prodan, din clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu”; următoarea regină a fost Czegle Rebeca din clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială din Sîntandrei; prima regină din clasele III-IV de la secţia maghiară a fost Kovacs Erika de la Şcoala Gimnazială „Szacsvay Imre” (fostă „G. Coşbuc”); la aceeaşi categorie de vârstă, dar la secţia română, rege a fost încoronat Pendea Nicholas, poetul clasei a IV-a A de la Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”, clasa dnei profesor dr. Donca Maria, clasa cu cele mai multe premii şi menţiuni la actuala ediţie - 22: 1 rege, şase premii II, cinci premii III, şapte menţiuni I, trei menţiuni III, plus 8 diplome de participare, total 30; Nicholas a fost urmat de regina gojdistă din clasa a VIII-a Patricia Scorţe şi regina Naomi Cioară din clasa a VI-a de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”; ultimii doi regi de la secţia maghiară au fost Toth Budai David, de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” şi Fodre David de la „Szent Laszlo”.
La secţia maghiară, premiile au fost înmânate de directorul adjunct al Bibliotecii, dna Tavaszi Hajnal. Gala s-a încheiat cu un moment artistic prezentat de trei dansatoare (gimnaste) de la LPS „Bihorul”, eleve ale dnei prof. Edit Preoteasa.
Sursa: http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.9845

       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu