SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 23 mai 2014

Paleta anotimpurilor

Zeci de elevi din clasele gimnaziale şi liceale au participat joi la expoziţia-concurs "Parfum de primăvară" din cadrul proiectului "Paleta anotimpurilor". Elevii au demonstrat, indiferent de vârstă, că au talent şi afinitate faţă de frumuseţile naturii.
Joi, 22 mai, la Ludoteca Secţiei pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai" a avut loc vernisajul expoziţiei-concurs "Parfum de Primavară" în cadrul proiectului "Paleta anotimpurilor", organizat de Colegiul Naţional "Iosif Vulcan", în parteneriat cu biblioteca. "Creaţia artistică înnobilează sufletul elevilor, ajutându-i atât în exprimarea sentimentelor, cât şi în stimularea gândirii creatoare. În alegerea temei s-a avut în vedere afinitatea elevilor, indiferent de vârstă, faţă de frumuseţile naturii. Concursul este un mijloc eficace de mobilizare a imaginaţiei şi de stimulare a creativităţii elevilor", spun organizatorii. La acest proiect au luat parte elevi din clasele V-XII de la Colegiul Naţional "Iosif Vulcan'', Şcoala Gimnazială "Nicolae Balcescu'', Liceul Romano-Catolic "Szent László", Liceul Teologic Reformat "Lorántffy Zsuzsanna" şi Liceul Tehnologic nr. 1 Suplacu de Barcău. Scopul proiectului este promovarea activităţilor artistico-plastice din şcoală, alături de cultivarea dragostei elevilor faţă de natură. În cadrul vernisajului, momentul muzical a fost susţinut de elevii Colegiului Naţional ,,Iosif Vulcan" Oradea, îndrumaţi de prof. Alina Vidican. Juriul a fost compus din cadre didactice de specialitate, care au evaluat lucrările elevilor pe categorii de vârstă: clasele V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII.
Câştigătorii
La categoria cls. V-VI, locul I a fost obţinut de Varga Evelin, cls. a V-a D, Şcoala "Nicolae Bălcescu" (prof. Klein Ioana). Tot locul I a fost obţinut de Szabo Iris, cls. a VI-a C, CN "Iosif Vulcan" (prof. Kosa Andrea). La categoria clasa a VII-a şi a VIII-a, locul I a fost câştigat de Mut Daria, cls. a VII-a A, C. N. "Iosif Vulcan". La categoria cls. IX-X, premiul I a fost obţinut de Somogyi Emoke, clasa a IX-a B şi de Lup Miruna, clasa a X-a F, ambele din cadrul C.N. "Iosif Vulcan". Expoziţia va fi deschisă vizitatorilor timp de 10 zile. Coordonatorii proiectului sunt: dir. adj. Kosa Andrea şi prof. Marcu Ana Patricia, profesori de educaţie plastică; iar din echipa proiectului fac parte: prof. Mierluţiu Emilia, prof. Sara Ferenţi, prof. Neşiu Sînziana, prof. Nagy Eniko şi prof. Clonda Andrea. Premiile au constat în diplome şi cărţi oferite de Biblioteca Judeţeană ,,Gheorghe Şincai'' şi de mici atenţii din partea şcolilor.
Sursa
http://www.crisana.ro/stiri/eveniment-14/expozitie-concurs-pentru-elevii-oradeni-parfum-de-primavara-la-biblioteca-gh-sincai--145132.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu