SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

marți, 23 august 2016

Tabăra de vacanţă "Prietenii bibliotecii" a luat sfârşit


 În sala festivă a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai" Bihor a avut loc vineri, 19 august 2016, festivitatea de încheiere a taberei de vacanţă pentru copii "Prietenii bibliotecii". Proiectul a fost realizat în cadrul Secţiei de împrumut pentru copii şi tineret cu ajutorul Fundaţiei de pe lângă Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" Oradea prin participarea de suflet  şi de fiecare zi a dnei ing. Mioriţa Săteanu şi a dnei Mariana Barna, şef serviciu Comunicarea colecţiilor, dar şi cu sprijinul a zeci de persoane: profesori, învăţătoare şi educatoare, psihologi, bibliotecare şi voluntare, tehnicieni şi fotografi, reprezentanţi ai IPJ Bihor şi ai ISU Bihor, părinţi şi bunici. Toţi au pus umărul la realizarea activităţilor taberei. Bineînţeles, copiii au fost în centrul preocupărilor noastre. Pentru ei s-au coalizat energiile noastre, pentru a le face vara cît mai agreabilă şi interesantă. Durata de şapte săptămâni a taberei este semnificativă, un timp care ne-a ajutat să adaptăm treptat activităţile propuse la specificul grupului de copii, să delegăm anumite sarcini fiecărui participant. Unii au avut ocazia să deţină pentru câteva zile sau o săptămână gradul de căpitan de tabără sau purtător de steag. Am zice că sunt lucruri care nu contează însă i-am văzut dorindu-şi să fie căpitan, responsabilul zilei, purtător de steag şi fiind fericiţi cu banderola şi steagul în mână. 
Imagini din timpul activităţilor au fost postate zilnic pe https://ro-ro.facebook.com/bibliobihor/ şi periodic pe blogul Secţiei de împrumut pentru copii şi tineret. 
La festivitatea de premiere copiii au prezentat o scenetă la care au lucrat cu dna prof. Doina Iliescu, o mare iubitoare de folclor, foarte apropiată de opera lui Ion Creangă. Acest moment a fost precedat de reprezentaţiile gimnastelor de la Liceul cu Program Sportiv "Bihorul" Oradea antrenate de prof. Edith Preoteasa.
Copiii şi colaboratorii taberei au primit diplome şi mici cadouri simbolice care să le amintească de perioada petrecută la bibliotecă. 
S-au adresat mulţumiri şi s-au spus cuvinte frumoase. S-au oferit flori şi cărţi. Ne-am emoţionat de o mână de copii şi de părinţii lor cu sclipiri de mândrie în priviri şi ne-am bucurat împreună că am reuşit să ducem la bun sfârşit proiectul început.































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu