SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 15 martie 2018

CODE Kids - Copiii fac coding în bibliotecile publice

Fundația Progress împreună cu Asociația ETIC, a organizat, în perioada 5-6 martie 2018, la Brașov, un training cu tema "CODE Kids - Copiii fac coding în bibliotecile publice".   Au participat 11 reprezentanți ai bibliotecilor județene din Argeș, Bihor, Gorj, Sălaj, Timiș și Vâlcea. Se urmărește ca acest proiect să fie implementat și în bibliotecile județene, participanții însușind informații necesare utilizării platformelor code.org și Google  Drive, în scopul coordonării și moonitorizării grupelor de începători, a grupelor de avansați și  organizarea târgurilor de știință.
Proiectul are scopul de a crea o comunitate activă de copii, tineri, cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, și bibliotecari, prin înființarea de cluburi de coding în biblioteci publice din județe din diferite. Aceste cluburi vor contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor și la implicarea acestora în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative, încurajați să se implice și să urmeze o carieră în domeniul tehnologiei.                             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu