SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

marți, 21 mai 2019

Băiatul și gândacul magic, de M. G. Leonard


Azi vă propun ca lectură cartea scriitoarei britanice M. G. Leonard, intitulată ,,Băiatul și gândacul magic''. Ea locuiește în orașul Brighton, împreună cu cei doi copii ai săi. De asemenea, și-a încercat norocul și ca actriță. A regizat și a produs piese de teatru și a condus un studio de înregistrări, Setanta Records. Dar până la urmă a renunțat la tot pentru a se dedica scrisului.
Băiatul și gândacul magic reprezintă, de altfel, debutul său literar, o carte în care autoarea britanică a combinat elemente fantastice cu fapte științifice despre gândaci, într-o aventură care te va ține în suspans, o aventură captivantă, cu personaje pline de viață ...perfectă pentru fanii lui Roald Dahl și Lemony Snicket.
Primul volum al unei trilogii care aduce în prim-plan un băiețel foarte isteț și niște gândaci deosebit de inteligenți. Aventură, umor, știință, toate la un loc într-o poveste care îi va amuza pe micuții cititori. Atunci când tatăl lui Darkus Cuttle dispare fără urmă, și încă dintr-o cameră încuiată, puștiul se mută cu unchiul Max și la doi pași de Humphrey și Pickering, cei doi verișori trăsniți care au fost năpădiți de gândaci. Curând, Darkus descoperă că insectele din vecini nu sunt deloc obișnuite, ba dimpotrivă, sunt foarte prietenoase și inteligente. Din păcate, sunt și în pericol de moarte. Asta, pentru că Lucreția Cutter, un personaj malefic, le-a pus gând rău. De altfel, tot ea este responsabilă și pentru dispariția tatălui lui Darkus. Puștiul și prietenii lui neobișnuiți își vor uni forțele pentru a o învinge pe Lucreția și a-l elibera pe prizonier.
Lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu