SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 13 noiembrie 2020

Fetița care voia să salveze cărțile, de Klaus Hagerup și Lisa Aisato

 Azi, 13 noiembrie 2020, vă propun ca lectură pentru cei mici cartea intitulată ,,Fetița care voia să salveze cărțile'', scrisă de autorul, traducătorul, scenaristul, actorul și regizorul norvegian Klaus Hagerup. Încă de la începutul carierei sale de scriitor, Klaus a scris multe cărți cunoscute, mai ales pentru adolescenți, dar și pentru cititorii mai în vârstă și mai tineri. Este cunoscut mai ales pentru cărțile sale despre băiatul adolescent nesigur pe el Markus. A murit la vârsta de 72 de ani de o boală cumplită. 

Cartea ,,Fetița care voia să salveze cărțile'', este printre cele mai tulburătoare, fantastice și frumoase cărți pentru copii pe care am văzut-o și am citit-o vreodată. Am rămas fără grai în fața unor ilustrații de pe altă lume, în fața unui text în norvegiană din care nu pricepeam o iotă, spunea binecunoscuta autoare română, Ioana Chicet-Macoveiciuc , dar despre care am simțit într-o clipă că e cea mai minunată poveste din lume. Și este, chiar este!

Anna, personajul principal al cărții, iubește foarte mult cărțile, atât de mult încât e dispusă să le citească pe toate ca să le salveze de la distrugere. Planul ei e însă dat peste cap de o carte specială, care nu are final. Exact așa cum am fost dată eu peste cap de cartea aceasta. Și cum o să fiți și voi. Și copiii voștri. Și poate și copiii lor, peste o vreme.

Este genul acela de carte care rămâne cu tine toată viața. Și care te salvează de fiecare dată când o deschizi. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Klaus_Hagerup

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu