SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

luni, 12 aprilie 2021

Deodată în adâncul pădurii, de Amos Oz

 


O altă recomandare, de data aceasta pentru cei mari este cartea ,,Deodată în adâncul pădurii'', scrisă de prozatorul și eseistul israelian Amos Oz, care s-a născut la Ierusalim, părinții săi fiind originari din Polonia și Rusia. La 15 ani se stabilește în kibbutzul Hulda. Primul său volum de povestiri ,,Acolo unde urlă șacalii'', apare ]n 1965, fiind urmat de romanul ,,Altundeva poate''. Scriitorul continuă să publice cărți de ficțiune: ,,Până la moarte'', ,,Atinge apa, atinge vântul'', ,,Muntele Sfatului Rău'', ,,Sumki'', ,,Odihna desăvârșită'', ,,Cutia neagră'' , ,,Să nu pronunți: noapte'', ,,Aceeași mare'', etc. 
Împrumutând elemente din tradiția biblică, din folclorul idiș și din legendele europene, povestirea inițiatică ,,Deodată în adâncul pădurii'' oferă o parabolă magistrală despre toleranță, compasiune și speranță. 
Un sat pierdut între munți, înconjurat de păduri sumbre și stăpânit de teamă și tristețe. Cândva, demult, un blestem pare să-l fi lovit: toate vietățile - insecte, păsări, câini, pisici, chiar și peștii din râu - l-au părăsit. Înspăimântați de o creatură misterioasă pe care o numesc Nehi, oamenii se închid în case, seară de seară, și nu le dau voie copiilor să intre în pădure. Mai ales tăcerea bântuie mica așezare, căci nimeni nu vrea să-și amintească, nici să vorbească de animalele pierdute și de viața de dinainte. Însă doi copii, curajoși, Mati și Maia, sunt atrași e taina întunericului și se hotărăsc să afle ce se ascunde în adâncul pădurii și în inimile oamenilor. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu