SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 23 iunie 2022

Adevărata poveste a lui Charlotte Doyle, de Avi

 



O recomandare, pentru cei de peste 10 ani, vine de la editura Arthur și se intitulează ,,Adevărata poveste a lui Charlotte Doyle'', de autorul de origine americană, Avi. Pe când era tânăr, profesorii îi spuneau adesea că scrisul lui nu prea avea sens. Ulterior, a aflat că avea simptome de dislexie, o problemă frustrantă care îngreunează scrierea, dar Avi nu s-a dat bătut. 
Și-a început cariera scriind piese de teatru în timp ce lucra ca bibliotecar. Când i s-a născut primul copil, a început să scrie pentru copii. A fost premiat cu toate premiile mai importante. A câștigat, de asemenea, multe premii Children's Choices și vizitează adesea școli din toată țara pentru a sta de vorbă cu cititorii săi. La ora actuală, Avi locuiește în Denver, Colorado cu familia sa.
E anul 1832. Charlotte Doyle are 13 ani, a fost la studii în Anglia și urmează să se întoarcă în Rhode Island. Deși trebuia să fie însoțită de două familii, acestea își anulează plecarea, iar fata se trezește singură într-o lungă călătorie pe mare. Echipajul navei nu-i pare de încredere, așa că se împrietenește cu Jaggery, căpitanul corabiei Seahawk, un domn elegant, în jurul căruia plutește însă o legendă de tiran.
La scurt timp de la începerea călătoriei, Charlotte descoperă că un conflict mocnește între membri echipajului. Fata încearcă din răsputeri să rămână de partea dreptății, dar nu mai știe în cine să aibă încredere. Legile marinărești sunt foarte stricte, iar împrejurările încurcate fac ca Charlotte să fie acuzată de crimă.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu