SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

duminică, 9 mai 2010

Omagiu lui LUCIAN BLAGA

Vineri, 7 mai 2010, orele 11.oo, la Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea, a avut loc o activitate deosebită.
Cu ocazia Zilei Şcolii şi a comemorării a 115 ani de la naşterea lui Lucian Blaga, elevii claselor I B (inst. Sandor Traier) şi a V-a B (prof. Ioana Trempe şi prof. Ioana Şandor) de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea s-au adunat în ludoteca bibliotecii pentru a-l evoca pe cel care este patronul spiritual al şcolii în care învaţă.
Activitatea a fost rezultatul unui parteneriat între şcoală, Biblioteca Judeţeană şi Teatrul de Stat pentru Copii şi Tineret „Arcadia” din Oradea.
După ce prof. Ioana Trempe a subliniat importanţa momentului, imaginile au adus în faţa copiilor Lancrămul, locul naşterii poetului, precum şi momente importante din viaţa şi creaţia acestuia. Am fost introduşi apoi în atmosfera liricii blagiene de către Zentania Lakatoş (Lupşe), actriţă a Tearului de Stat „Arcadia”, care a recitat copiilor câteva poezii ale lui Lucian Blaga. Atmosfera a fost menţinută de recitările elevilor din clasa I şi a V-a. Doamna Mariana Barna, şefa secţiei de copii a bibliotecii, le-a prezentat apoi elevilor biblioteca şi o miniexpoziţie de carte cu lucrări ale poetului, filozofului, dramaturgului Lucian Blaga. În încheiere am cântat cu toţii Imul Liceului „Lucian Blaga” pe versurile scrise de prof. Ioana Şandor.
Mulţumim Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai” Şi Teatrului de Stat „Arcadia” pentru disponibilitatea de a ne fi fost alături în aceste momente de sărbătoare!
inst. Sandor Traier
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu