SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 25 iulie 2012

Club de lectură


 


Întâlnirea lunară a clubului de lectură a avut loc miercuri, 25 iulie 2012, de la ora 12,00 în ludoteca Secţiei pentru copii şi tineret. Participarea  la activitate a fost surprinzătoare constând în prezenţa utilizatorilor bibliotecii însoţiţi de bunici, părinţi, dornici de a comunica într-o limbă străină (engleza) şi a elevilor de la Şcoala cu clasele I-VIII ,,Avram Iancu'' (director prof. dr. Gheorghina Bîrlădeanu, profesori Toader Monica, Stelieana Cârciumaru, Claudia Şora), elevi înscrişi la Şcoala de vară, un program realizat de colectivul de cadre didactice de la această instituţie. Activitatea clubului a fost gândită şi organizată de voluntari ai Corpului Păcii: Joy şi Patrick Hardin cu un grup de tineri veniţi din America. Au lecturat poemul Johnny Appleseed de Reeve Lindbergh, o frumoasă şi interesantă poveste îndrăgită de multe generaţii de copii, a lui John Chapman (Johnny Appleseed) - un ambasador al civilizaţiei care a răspândit cultura de meri. În timpul lecturii elevii au vizionat şi imagini deosebite extrase din carte. Şi pentru a fi perceput mai bine poemul, doi tineri voluntari au jucat scene importante din poem. Copiii au fost recompensaţi cu mere confecţionate din carton şi cu suc de mere. Inimoşii Joy şi Patrick au muncit o noapte întreagă pentru a coace plăcintă americană - plăcintă tradiţională de mere. Delicioasa plăcintă caldă a fost servită de invitaţi cu o porţie bună de îngheţată. Mulţumim partenerului nostru de nădejde, doamna prof. univ. dr. Magda Danciu, care a fost si este sufletul acestui club de lectură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu