SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

duminică, 31 martie 2013

“Postul creştin şi alimentaţia sănătoasă”

În perioada 26-27 martie 2013 copiii de la Şcoala Gimnazială "Dimitrie Cantemir" au marcat a doua săptămână din Postul Mare, printr-o activitate extracurriculară în care au vorbit despre postul creştin pentru copii, despre alimentaţia sănătoasă şi, la finalul activităţii, au făcut o salata de fructe.
Organizatorul activităţii a fost profesor de religie, Nichita Diana; grupul ţintă au fost elevii şcolii (I - a D, a - II - a B, a - III - a B, a VIII - a B etc.), iar colaboratori au fost: profesor religie Turcu Amalia, profesor pentru învăţământul primar Maghiari Liliana, învăţător Coşarcă Tatiana, profesor pentru învăţământul primar Pece Daniela. Activitatea s-a desfăşurat cu aportul conducerii unităţii furnizoare de educaţie.
În desfăşurarea activităţii s-a urmărit stimularea interesului copiilor pentru înţelegerea şi pǎstrarea tradiţiilor legate de Sfânta Sǎrbǎtoare a Învierii Domnului, explicarea importanţei postului pentru creştini, în mod general, pentru copii în mod special, argumentarea legăturii dintre post – rugăciune – milostenie şi faptele bune pentru copii, cunoaşterea şi utilizarea unor tehnici de lucru cu diverse materiale şi ustensile, proiectarea, confecţionarea şi evaluarea unor produse simple, dezvoltarea capacităţii de cooperare în scopul realizării unui produs, dezvoltarea şi stimularea expresivităţii şi creativităţii copiilor, conştientizarea efectelor pozitive ale unei alimentaţii sănătoase.
Finalul activităţii a fost marcat de impresiile şi părerile personale ale participanţilor, care şi-au manifestat dorinţa de a mai realiza şi finaliza astfel de activităţi, în care să se îmbine partea moral-religioasă cu abilităţile de cooperare, colaborare şi finalizarea unui produs. Activitatea va continua şi săptămâna viitoare în cadrul programului "Să ştii mai multe, să fii mai bun", când copiii vor merge la Biserică pentru a se pregăti de întâmpinarea Învierii Domnului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu