SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

miercuri, 6 martie 2013

Gânduri pentru mama

,,Iubirea unei mame întrece adâncurile oceanului”
                                              proverb rusesc
,,Mama, nume sfânt al vieţii-nceput,
   Mama, amintind de un dor de demult,
   Mama, glasul tãu mereu îmi spunea
   Ascultã, copila mea …”
Mama! Ce cuvânt înãlţãtor! Primul nostru cuvânt! Ce sentiment ne învãluie sufletul şi ce chip sfânt ne apare în faţa ochilor atunci când îl rostim… Orice copil vede în mama lui o fiinţã mãreaţã, puternicã precum o stâncã în marea învolburatã şi totuşi, în acelaşi timp, o fire blândã, o zânã ce a coborât din tãrâmul basmelor pentru a fi alãturi de el. Zi de zi, o mamã trãieşte fericiri nenumãrate lângã pruncii ei. Insã, nu toţi copiii au acest noroc. Din dorinţa de a cãuta soluţii pentru a-şi susţine familia, pentru a oferi copiilor şanse în plus care sã le permitã o viaţã mai bunã, multe mame şi-au lãsat locurile natale. Ea … mama … o pozã gãsitã la-ntâmplare. Ţi-e dor şi-ţi dai seama cât de departe e...
         Pornind de la această argumentare, la Şcoala Gimnazială "Dimitrie Cantemir" a fost organizată în perioada 05-06 martie 2013 o activitate extracurriculară închinată mamei, la care au participat elevi din ciclul primar (clasele a IV - a A şi B) . A fost un “8 Martie ... altfel!” cu tema: "Gânduri pentru mama". Colaboratori au fost înv. Popuş Floare şi înv. Pantea Cornel.
 Organizatorul acestei activităţi este responsabil Comisie Metodică „Om şi societate” prof. religie Diana Nichita. Activitatea s-a desfăşurat cu aportul conducerii unităţii de învăţământ.  În cadrul activităţii s-a urmărit: facilitarea comunicării între copiii și părinți, cunoaşterea și stimularea potenţialului creativ al elevilor din învãţãmântul primar, stimularea creativitãţii și expresivitãţii prin realizarea de creaţii literare, precum şi cultivarea dragostei şi admiraţiei pentru fiinţa cea mai iubitã, mama. Copiii şi-au exprimat în scris gândurile pentru cea mai dragă fiinţă. Fondul muzical a fost potrivit temei: Anastasia Lazariuc, Mirabela Dauer, Savoy, Cătălin Crișan, Tudor Gheorghe etc.
 Din creaţiile elevilor:
Mama
Dragă mamă te iubesc,
Dragă mamă te-ndrăgesc.
Mamă, dacă n-ai fi tu
N-aş fi nici eu.
Nici lumea n-ar exista,
Nici viaţa, nici iubirea ...
Dragă mamă, te iubesc!
        (Melisa, clasa a IV - a B)

 Gânduri pentru mama
Mama este cea mai deosebită persoană din viaţa mea. Este răbdătoare, harnică, bună.
Ţin să-i mulţumesc foarte mult pentru că are grijă de mine şi de frăţiorul meu!
         (Luca, clasa a IV - a B)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu