SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 25 februarie 2016

Invitaţie în lumea farselor

     Astăzi vă invit din nou să pătrundem în universul şcolii, mai bine spus în lumea năzdrăvăniilor specifice copilăriei şi care se leagă inevitabil de şcoală, pentru că, nu-i aşa, petrecem o mare parte dintr-o zi la şcoală. Şi apoi cei mai buni prieteni ni-i găsim tot printre colegi, lor le povestim despre jocurile preferate sau telefonul pe care ni-l dorim, deci, să vi-i prezint pe cei doi prieteni în devenire de la şcoala din Valea Ionii.
     Numele lor sunt Miles Murphy şi Niles Sparks. Ei sunt personajele principale ale cărţii  "Cei doi teribili", scrisă de Mac Barnett şi de Jory John şi apărută la editura Arthur în anul 2015. Povestea lui Miles care se mută împreună cu mama lui în Valea Ionii, o localitate în care creşterea vacilor reprezenta o tradiţie, se desfăşoară în mare parte în şcoala în care acesta este înscris după mutare. 
    Miles consideră că ceea ce-l diferenţiază de alţi elevi de vârsta lui şi-l face special este abilitatea de-a face farse. Da, el are chiar un caiet special în care şi le notează.
      La şcoala din Valea Ionii îl cunoaşte pe Niles, un alt elev pasionat de farse. Stilul în care le pun la cale şi atitudinea de după momentul farselor îi diferenţiază, aşa că durează ceva timp până cei doi vor forma echipa celor doi teribili. 
    Directorul Latră asistă neputincios la desfăşurarea evenimentelor, fiind o victimă sigură şi destul de ignorantă.
      Citiţi cartea şi bucuraţi-vă de bătălia farselor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu