SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 21 aprilie 2016

Biblioteca și ”Școala altfel” - expresia unei colaborări de succes

   
Un grup de 91 de elevi de la Școala Gimnazială ”Silvania” Șimleul Silvaniei sunt întâmpinați de bibliotecara Iolanda Demian  la Centrul de înscrieri al bibliotecii.
     Conceptul de ”Școala altfel” a fost intens promovat în ultimii ani, acțiune care s-a dovedit rodnică dacă analizăm numărul mare de activități extracurriculare și extrașcolare care au loc în această perioadă. Îndemnul care străbate seria de activități este ”Să știi mai multe, să fii mai bun”. 
     În anul 2016 săptămâna ”Școala altfel” s-a suprapus peste perioada 18-22 aprilie. 
    Instituțiile școlare din județul Bihor (dar nu numai, pentru că ne-au vizitat și trei grupuri de elevi din jud. Sălaj, adică peste 150 de elevi) au solicitat înscrierea unora dintre activitățile planificate cu această ocazie în programul Bibliotecii Județene ”Gh. Șincai” Bihor. Este vorba de vizite cu ghid în limba română și maghiară, de desfășurarea unor ateliere creative, de susținerea de momente artistice, de participarea unor clase de elevi la clubul de lectură în limba română, la vizionări de film sau instructaje pe tema protejării, conservării și restaurării cărții. O reprezentantă a editurii Casa a susținut câteva ateliere de confecționat obiecte practice și a prezentat oferta editurii pe acest subiect în Holul polivalent al bibliotecii.
      Numărul de participanți după primele patru zile trece de 700 de elevi, cadre didactice și părinți.
     Bilanțul include ore de prezentări și activități cu copiii, sute de poze, mii de zâmbete, o mulțime de cărți care și-au câștigat stăpâni noi pentru două săptămâni, prieteni noi, promisiunea unor colaborări viitoare și multe experiențe plăcute.
În Ludotecă, colega noastră,  Adelina Boga, le prezintă vizitatorilor fondul de documente destinat preșcolarilor și școlarilor mici.

Holul de acces spre Secția de împrumut pentru Copii și Tineret s-a umplut cu pitici.

Dna bibliotecar Mariana Barna conduce un grup de elevi spre Secția de împrumut pentru adulți.

 Mariana Soica, bibliotecară în cadrul Secției de împrumut pentru copii, preia un grup de elevi.

Mărioara Olpretean (bibliotecară la Secția de împrumut pentru copii și tineret), îi familiarizează pe elevi cu procedura de înscriere la bibliotecă.

Grup de elevi la sala de Carte veche.

Colegul nostru de la Secția de împrumut pentru adulți, Radu Deme, le explică liceenilor  criteriile după care o carte poate fi găsită la raftul liber foarte ușor.
    
     
Reka Gulyas, despre relația bibliotecă-cititori.
Marcela Năsăudean, bibliotecară la Secția de împrumut pentru adulți, de vorbă cu liceenii.
     Pentru a vedea mai multe poze puteți accesa adresa de Facebook a Bibliotecii Județene ”Gh. Șincai” Bihor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu