SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 17 august 2017

George și miraculosul său medicament, de Roald Dahl

Scriitorul englez de origine norvegiană Roald Dahl este un cunoscut autor de literatură pentru copii, adolescenți și adulți. Cele mai faimoase cărți pentru copii semnate de el sunt: Marele Uriaș prietenos, Matilda, Vrăjitoarele, Charlie și fabrica de ciocolată, James și piersica uriașă, Charlie și Marele ascensor de sticlă, Fantasticul domn Vulpe sau Danny, campionul lumii.
George și miraculosul său medicament a apărut în 1981. În seria de autor Roald Dahl de la editura Arthur, volumul apare în anul 2016 în traducerea lui Florin Bican, cu ilustrații de Quentin Blake.
Povestea lui George este una ca a oricărui copil de vârsta lui (8 ani), până la un punct. Trăiește cu familia sa formată din părinți și bunica maternă. În lipsa părinților, are grijă de bunica lui, știți voi, ca aceasta să aibă la îndemână un pahar cu apă, să-și ia medicamentele la timp, să aibă cu cine schimba o vorbă și cui să dea un sfat.
Dar George își consideră bunica o cotoroanță nesuferită, iar aceasta nu-l slăbește cu vorbăria și criticile. ”Nu crești cum trebuie! Crești mai mare, în loc să crești mai mic.”, ”Mănâncă varză, nu mânca ciocolată”, ”cu omizi cu tot, sunt foarte gustoase...”, lucruri care îl fac pe George să simtă deseori dorința de a se răzbuna, de a face ceva care să o oprească.
Astfel, îi vine ideea unui medicament care să-l înlocuiască pe cel adevărat și care să o pună la punct pe babă.
Citiți și vedeți care este formula medicamentului și ce efect a avut. Nu aplicați! Orice asemănare cu persoane din viața reală este pur întâmplătoare.
Lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu