SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 27 iulie 2017

Stuart Little, de E. B. White

Una dintre cele trei cărți pentru copii ale scriitorului american E. B. White, Stuart Little cuprinde o poveste minunată despre un șoarece născut într-o familie de oameni. Acesta are aproape șase centimetri înălțime, dar este inteligent, spiritual și foarte activ.
Hoinărește înafara casei, cunoscând din ce în ce mai bine lumea orașului, ba chiar participă la întrecerea între vapoarele în miniatură, conducând un velier botezat ”Viespea”.
Am să enumăr doar câteva dintre lucrurile care mi-au plăcut și pentru care aș recomanda-o:
- dovezile de dragoste ale familiei față de Stuart și atmosfera foarte frumoasă din casa lor;
- descrierile autorului și ilustrațiile care le dau viață;
- momentul când Stuart devine învățător pentru o zi;
- prietenia cu pasărea Margalo și pretextul găsit de E. B. White pentru plecarea ei;
- ideea autorului de a-i ”construi” obiecte pe măsură: haine, lucrușoare, mașină, barcă ș.a., de a-l face atât de iubit și înțeles de către oameni. Acest lucru îi face pe copii să simtă că și ei pot iubi animalele, că le pot vorbi, că le pot ajuta să iasă din situații dificile, că le pot considera ”frățiori” și pot aprecia prietenia lor.
Sfârșitul este mai puțin obișnuit. Ne așteptam la ceva ”sigur”, însă ne putem imagina orice final.
Lectură plăcută!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu