SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

luni, 17 decembrie 2018

Recomandare de lectură ,,Ziua în care a nins''

Luna decembrie vine și ea cu multe noutăți pentru copii, printre care vă recomand și cartea ,,Ziua în care a nins'', de Ezra Jack Keats , un cunoscut scriitor și ilustrator de cărți pentru copii american, născut în Brooklyn. Această carte a scris-o inspirat fiind de fotografia unui copil, publicată în revista ,,Life''. ,,Am vrut să transmit bucuria resimțită de băiețel în acea zi'', a afirmat el. ,,E frig, pipăi zăpada și devii conștient de lucrurile care-i fascinează pe toți copiii. '' Cartea a fost distinsă cu Medalia Caldecott, cel mai important premiu oferit pentru cărțile ilustrate. De-a lungul vieții sale, Ezra a scris și ilustrat peste douăzeci de cărți pentru copii, care s-au bucurat de o primire călduroasă și au fost răsplătite cu numeroase premii. 
Revenind la carte, autorul se întreabă ,,ce poate fi mai plăcut decât să pătrunzi într-o lume peste care s-a așternut zăpada?'' Micuțul Peter arde de nerăbdare să-și îmbrace hăinuța de iarnă și să alerge afară. Câte îl așteaptă! Poate face un om de zăpadă, se poate cățăra pe troiene pentru a se afunda apoi în omăt, ba chiar poate imprima în zăpadă silueta unui înger. Iar când se lasă întunericul, în vreme ce Peter cutreieră tărâmul viselor, afară ninge neîncetat, pentru ca a doua zi băiețelul să se bucure din nou de zăpadă. Nicio carte n-a surprins mai bine magia și emoția primei ninsori decât Ziua în care a nins. Sper să vă placă această recomandare și vă invit la lectură. 
Lectură plăcută! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu