SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

marți, 1 octombrie 2019

Ziua Internațională a zâmbetului


Ziua Internațională a Zâmbetului (World Smile Day) este sărbătorită anual, în prima zi de vineri, a lunii octombrie, în acest an fiind marcată pe 5 octombrie.
În anul 1963, artistul american Harvey Ball a creat imaginea de ,,față zâmbitoare'', reprezentând un buton galben cu două puncte și o paranteză ,,închisă'', pe care, copiii, oamenii de peste tot din lume o folosesc cu scopul de a-și exprima emoțiile pozitive. Harvey a avut ideea acestei imagini cu fața zâmbitoare pornind de la premisa că toți ar trebui să acordăm cel puțin o zi dintr-un an pentru a zâmbi, pentru a face gesturi frumoase și a-i face pe alții să zâmbească. Prin urmare, un copil zâmbește de cel puțin 400 de ori pe zi, în timp ce un adult doar de 20 de ori. Medicii, în schimb, ne asigură că puterea zâmbetului este mai mare decât ne-am putea închipui și ne îndeamnă să zâmbim chiar și atunci când nu simțim nevoia să facem asta.
Astfel, un zâmbet poate genera același nivel de stimulare cerebrală precum 2.000 de tablete de ciocolată. În plus, zâmbetul are efecte benefice asupra sănătății.
Zâmbetul este molipsitor, iar acest lucru se observă cel mai bine atunci când suntem în prezența unui copil.
Zâmbetul are, de asemenea, și o putere magică, în sensul că te ajută să treci mai ușor peste orice situație. Ești iertat mai ușor, atunci când zâmbești, inspiri mai multă încredere, iar atunci când ai o durere, zâmbește!
Așa că, după cum vedem, zâmbetul are doar beneficii. Să încercăm să-l folosim zilnic, să fim mai optimiști și mai pozitivi, indiferent de încercările vieții. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu