SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 21 ianuarie 2011

24 Ianuarie - Unirea Principatelor Române


Unirea Principatelor Române cunoscută și ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1918) este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate, la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.
Acest eveniment istoric a fost comemorat de elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11, din clasele a II-a D şi a III-a A, învăţătoare Şill Cornelia şi Nuţă Angela şi din clasa a V-a A de la Centrul de Educaţie Incluzivă ,,Orizont'', cu doamnele profesoare Marc Doina şi Canalaş Liliana, astăzi, 21 ianuarie 2010, în ludoteca secţiei.

Astfel, au aflat câteva informaţii utile despre desfăşurarea unirii, dar şi despre povestea cântecului ,,Hora Unirii'', din cartea lui Dumitru Almaş ,,Povestiri istorice'', prezentate de bibliotecarele secţiei pentru copii şi tineret Adelina şi Marianka. În final au incins hora chiar ei copiii, cântând cu foc versurile învăţate special pentru această sărbătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu