SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

Dragi cititori,
În perioada 3 februarie – 20 mai 2016, Secţia de copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene „Gh. Şincai” Bihor vă invită să participaţi la concursul de lectură „Cele mai frumoase trei cărţi”.
Concursul constă în lecturarea a 10 cărţi aparţinând unor scriitori contemporani şi clasici dintr-o listă propusă de bibliotecă.
Iată titlurile selectate pentru voi:
1. Micuţul Nicolas, de Rene Goscinny şi Jean-Jacques Sempe
2. Oscar şi Tanti Roz, de Eric-Emanuel Schmitt
3. Omul invizibil, de H.G. Wells
4. Dominic, de William Steig
5. Pânza Charlottei, de E.B. White
6. Cei doi teribili, de Mac Barnett, Kevin Cornell şi Jory John
7. Prinţesa lupilor, de Cathryn Constable
8. Testamentul incaşului, de Karl May
9. Calul de război, de Michael Morpurgo
1. Prinţul Spiriduş şi alte povestiri, de Contesa D’Aulnoy
Lectura lor este urmată de alcătuirea unui clasament cu trei cărţi care v-au plăcut cel mai mult şi răspunsul la câte o întrebare din fiecare carte aleasă.
Înscrierea se face la Secţia de copii, în momentul când efectuaţi împrumutul cărţilor, fiind necesar permisul de bibliotecă.
Calendarul activităţii este următorul:
· 3 februarie – lansarea activităţii;
· 3 februarie – 16 mai – perioadă destinată lecturii cărţilor;
· 16 mai – 20 mai – trimiterea pe mail (sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com) a clasamentului realizat de participanţi, primirea întrebărilor de concurs (tot pe mail) şi postarea pe blog a răspunsurilor participanţilor, la secţiunea „Comentarii” a unui articol care va fi publicat în 16 mai sub titlul „Cele mai frumoase trei cărţi – întrebări pentru concurs”;
· 27 mai – afişarea câştigătorilor, pe blogul secţiei;
· 1 iunie – premierea câştigătorilor, ora 16,00, la sediul Bibliotecii.
Vă aşteptăm!

joi, 10 februarie 2011

Vizită la bibliotecă


Elevii din clasa a V-a B de la Colegiul Naţional ,,Iosif Vulcan'', însoţiţi de profesoara Vaida Cristina, au făcut un popas la bibliotecă, ieri 9 februarie 2011, de la ora 9. O parte din elevi având permis şi-au ales cărţi pentru lectura de acasă, ceilalţi pregătiţi cu documentele necesare s-au înscris, intrând astfel în rândul utilizatorilor acestei instituţii. Cu deosebit interes au parcurs paginile cărţii Piraţii din Caraibe. Cufărul omului mort, în scurta lor şedere în ludotecă, apoi au vizionat diapozitivele prin ocheanul anexat cărţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu