SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

luni, 19 septembrie 2011

Dezvoltarea serviciilor de bibliotecă





În perioada 12 - 16 septembrie 2011, la Buşteni s-a desfăşurat cursul ,,Dezvoltarea Serviciilor de Bibliotecă'', organizat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, prin doamna Silvia Nestorescu, dr. Hermina Anghelescu şi dr. Liviu Dediu.
În cadrul cursului s-au prezentat o serie de informaţii privind serviciile din bibliotecile contemporane, despre ,,dezvoltarea serviciilor tradiţionale, cât şi serviciile noi pe care biblioteca le poate dezvolta odată cu introducerea noilor tehnologii şi a comunicaţiilor'' (p. 7 din: Manual pentru cursul Dezvoltarea serviciilor de bibliotecă/ Hermina G.B. Anghelescu, Liviu-Iulian Dediu).
Toate cheltuielile au fost acoperite de un grant de la Ambasada SUA. Au participat 12 bibliotecari din diverse biblioteci din ţară: de la Biblioteca orăşenească din Darabani/Botoşani, B J. Braşov, B.J. Constanţa, B.J. Sibiu, B.J. Suceava, B.J. Buzău, B.M. Aiud/Alba, B.J. Mureş, B.M. Câmpina/Prahova, B.J. Oradea/Bihor şi B.M. Sebeş. Pe baza manualului, cei trei formatori: Gabriel Manea de la B.J. Galaţi, Diana Gheoghieş de la B.J. Iaşi şi Virgil Cojocaru de la B.J. Neamţ au combinat teoria cu practica într-un mod plăcut şi antrenant, utilizând jocul, chestionarul şi exemplul (realizat prin vizionarea unor filme şi imagini din bibliotecile universale). Ca materiale ajutătoare au folosit calculatoare racordate la reţeaua Internet, video proiector, flipchart etc.
Interactivitatea ne-a permis să ne cunoaştem mai bine şi să ne împărtăşim experienţe. Testele la care am fost supuşi ne-au demonstrat că mereu avem de învăţat pentru a fi în ton cu principiile fundamentale ale acestei profesii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu