SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

marți, 24 ianuarie 2012

Cărţile, un ajutor potrivit în formarea carierei

Astăzi 24 ianuarie 2012, de la ora 9:00, ne-am întâlnit cu elevii din clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul'', însoţiţi de doamna profesoară Filip Marinela. Activitatea de învăţare a metodelor de căutare a cărţilor de specialitate a fost înscrisă în parteneriatul ,,Cărţile, un ajutor potrivit în formarea carierei''. Elevii au fost informaţi cu privire la modalităţile de căutare a referinţelor în catalogul TINLIB al bibliotecii, utilizând modulul OPAC, exersând căutări concrete şi on-line în catalogul nostru, dar şi a altor biblioteci din ţară. Catalogul tradiţional este încă un intrument important de căutare a unor informaţii, la fel şi dicţionarele, bibliografiile de la sfârşitul cărţilor şi articolele din revistele de specialitate. De ajutor le-au fost şi exerciţiile practice de redactare a referinţelor bibliografice, fiind atenţionaţi să respecte regulile biblioteconomice. În final elevii s-au înscris la bibliotecă. Următoarea întâlnire va consta în căutarea, selectarea informaţiilor din cărţi, reviste de specialitate, STAS-uri necesare întocmirii lucrării de atestat, sub îndrumarea profesorilor coordonatori şi a bibliotecarilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu