SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 30 august 2012

Club de lectură în limbi străine - Piticoţii lingvişti au socializat         Ieri, 29.08.2012, a avut loc la Ludoteca Secţiei pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene ,,Gh. Şincai’’, cea de-a VIII-a ediţie a Clubului de lectură pentru elevii din ciclul primar în limba germană. La această întâlnire au participat doamnele profesoare Lisa Otto şi Katharina Büscher, originare din Germania, cursanţi de la Şcoala de vară a Facultăţii de Litere, care a debutat săptămâna trecută, fiind organizată de Departamentul de franceză-germană, precum şi peste 20 de elevi de la diferite şcoli - Liceul Teoretic German "Friedrich Schiller", dar şi de la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" şi Şcoala "Avram Iancu". Doamnele profesoare din Germania i-au antrenat pe copii la lectură şi discuţii pe baza textului „Guten Tag kleines Schweinchen", de Janosch, text ales şi pregătit cu ajutorul dnei lect. univ. dr. Veronica Buciuman, de la Departamentul de franceză-germană. Clubul de lectură este un parteneriat între Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" Bihor şi Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea, prin prof. univ. dr. Magda Danciu. Scopul acestui program este promovarea lecturii în limbi străine în rândul elevilor din primele clase de studiu, dar şi stimularea creativităţii şi formarea deprinderii de a frecventa Biblioteca.
        Pe această cale dorim să le mulţumim celor două amfitrioane Lisa Otto şi Katharina Büscher, pentru prezenţa lor la această întâlnire cu copii de la şcoli din judeţul nostru, precum şi d-nei prof. univ. dr. Magda Danciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu