SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 13 iunie 2013

A „Bölcs Bagoly” (Bufniţa înţeleaptă - concurs) – mesemondó verseny 2013


Június 7-én a Diákokért Egyesület (Perecz-Simó Annamária, Krasznai Tünde, Vass Annamária és Bíró Sára) szervezésének köszönhetően, immár harmadik alkalommal került megrendezésre a „Bölcs Bagoly” - mesemondó verseny.
A mesemondást népszerűsítő rendezvény, idén tematikusan, a tréfás meséket állította a figyelem középpontjába. A versenyzők most is mint az előző két évben óvodások voltak, és az idén első alkalommal lehetőséget kaptak a mesemondásra azok a kisdiákok is, akik még nem iskolások, de már nem is óvodások, az iskola-előkészítő csoport diákjai.
A mesemondás hagyományainak ápolása, és népszerűsítése elsősorban a rendezvény célkitűzése. A szervezők kiemelték a mesemondás fontos szerepét a családi környezetben, és az óvodában egyaránt, mivel a mesék nemcsak gazdagítják a szókincsünket, és a fantázia-világunkat, de végső céljuk a könyvek közelében tartani bennünket. A könyvtárak közremüködő segítsége által, felfedezhetünk egy csodálatos, és mindenki számára elérhető világot.
A gyermekek bátran, és ügyesen szerepeltek a főként szülők, nagyszülők és pedagógusok alkotta közönség előtt. A kisdiákok a népmesék világából, és a szépirodalmi művek közül választottak rövíd, frappáns, találó meséket - így pl. Csukás István, Hervay Gizella, Janikovszky Éva meséi - hangzottak el, ezen a rendezvényen.
A könyvtárban megtekinthetőek voltak a gyermekek rajzai is, amelyek tematikusan a kiválasztott mesék köré szerveződtek. A versenyről senki sem távozott dícséretek, és díjak nélkül. Minden kisdiák kapott emlékül, a díjak mellé egy összefűzött pédányt, abból a könyvből, melyet a szervezők immár mondhatni hagyományosan állítanak össze, a gyermekek által elmondott mesék, és a hozzá kapcsolódó rajzok együtteséből.
A gyermekek őszínte világa, a mesék humorának természetes közvetítése, mosolyt csalt a hallgató-közönség vonásaira. Egy jó hangulatú rendezvényen vehetett részt mindenki, aki ellátogatott a könyvtárba ezen a szép péntek délutánon, és hagyta, hogy a gyermekek sajátosan szép, őszinte világa megérintse őt, legalább, egy pár perc erejéig. Mi pedig várjuk ezen jól sikerült rendezvény, jövőbeli folytonosságát!
Articol scris de Enikö  Majoros

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu