SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

marți, 24 martie 2015

De Ziua Mondială a Sănătăţii Orale Conferinţă, curs de profilaxie şi expoziţie


Biblioteca Judeţeanã „Gheorghe Şincai" Bihor, în parteneriat cu Asociaţia Medicilor Stomatologi cu Practică Privată (AMSPPR) - Filiala Crişana, a organizat vineri, 20 martie 2015, în Amfiteatrul Bibliotecii, o conferinţă de presă, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale.
În cadrul conferinţei, dr. Panţel Marton Gyorgy, preşedintele AMSPPR, a abordat multiple aspecte legate de stomatologie: statusul sănătăţii orale al populaţiei din România - situat probabil la coada Europei, dacă este să corelăm acest status cu cheltuielile publice alocate tratamentelor stomatologice, comparaţia cu alte ţări europene fiindu-ne clar nefavorabilă; lipsa de implicare a societăţii civile în momentul sistării cheltuielilor publice pentru stomatologie;  informaţii generale despre ZMSO, FDI, AMSPPR; programele de profilaxie ale filialei Crişana a AMSPPR; implicarea medicilor dentişti în programe de responsabilitate socială; totodată, a fost prezentat conţinutul afişelor ZMSO.
Curs de profilaxie
În acelaşi timp, în Ludoteca Secţiei pentru copii a avut loc întâlnirea medicilor stomatologi, Albert Izabella, Gaspar Monica, Tripon Cristina şi Salvan Diana cu elevii clasei I, a II-a şi a IV-a de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul", coordonaţi de prof. Dumitrescu Dorina, Dulău Dorina şi Hirţe Dorina. Cursul de profilaxie a fost interactiv, copiii au răspuns şi au adresat întrebări, au realizat exerciţii practice de periere a dinţilor pe mulaje. Medicii au utilizat material didactic divers: planşe, mulaje, perie de dinţi, aţă dentară, afişe etc. În final, datorită atenţiei şi mai ales pentru semnele de carte cu indicaţii folositoare de păstrare a dinţilor sănătoşi, elevii au fost recompensaţi cu pachetele oferite de sponsorul asociaţiei, Firma Colgate; diplome şi adeverinţe pentru doamnele profesori. La realizarea şi reuşita acestei întâlniri au contribuit doamna Tunde Meszaros, secretara AMSPPR, Mariana Barna, şef serviciu Comunicarea Colecţiilor, partener al asociaţiei şi Alin Maghiar, bibliotecar serviciul PR al Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai" Oradea.
Sursa: http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.11642

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu