SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

marți, 26 mai 2015

1 Iunie - Ziua Internaţională a Copilului

Semnificaţia zilei de 1 iunie:

Ziua Internaţională a Copilului a fost menţionată pentru prima dată la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, de la Geneva, în august 1925. Aceasta este o zi în care toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. În această zi specială, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil. 
Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de ,,cea mai frumoasă'', copilărie. Copilăria nu e o vârstă, este o lume în care pătrunzi adânc în universul minunat al celor mici unde te întâmpină zâne frumoase, fiinţe miraculoase, prinţi şi prinţese.
Totodată, 1 iunie este ziua în care se celebrează miracolul naşterii, miracolul purităţii, dar şi întoarcerea la inocenţă. Astfel, nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult are voie să se simtă copil şi chiar este necesar ca măcar o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat şi să simţim că ludicul înfloreşte în inimile noastre. 

Ziua Internaţională a Copilului în lume:

* Germania sărbătoreşte această zi specială la 1 iunie
* India sărbătoreşte la 14 noiembrie
* În Japonia şi Coreea de Sud, copiii sunt sărbătoriţi pe 5 mai
* În Argentina, Ziua Copilului e celebrată în a doua duminică a lunii august
* Australienii îşi sărbătoresc copiii în prima duminică din luna iulie
* În Brazilia, se sărbătoreşte Ziua Copilului pe 12 octombrie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu