SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 23 octombrie 2015

Ziua Internațională a Bibliotecilor Școlare

Joi22 octombrie 2015, ora 11,00, la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea (Str. Roman Ciorogariu Nr. 18) a avut loc întâlnirea bibliotecarilor școlari, cu ocazia  Zilei Internaţionale a Bibliotecilor Şcolare (The School Library Rocks), eveniment organizat de Casa Corpului Didactic a Judeţului Bihor, bibliotecar prof. Mariana Trofin.
 Ziua Internaţională a Bibliotecilor Şcolare a fost proclamată în 1999, de către dr. Blanche Wools, președintele Asociației Internaționale a Bibliotecilor Școlare. 
În 1912, sloganul lunii octombrie a fost: School Libraries: a key to the Past, Present&Future
În 2014 - Your Scool Libraries: Mind-Map Central
În 2015 - The School Library Rocks
Deschiderea evenimentului a fost realizată de către directorul Colegiului Național ,,Mihai Eminescu''. Prof. Mariana Trofin, inițiatoarea acestei întâlniri, a vorbit despre istoricul acestei zile, urmată de bibliotecarele din școli cu diferite prezentări de proiecte desfășurate sau în curs de defășurare. 
Alexandrina Chelu, Neșiu T. au încântat publicul cu poemele lor, recitând din volumele recent apărute de sub tipar.
În pauză s-a realizat și  vizionarea  expoziției, cu tema ,,Poeți bihoreni de ieri și de azi''.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu