SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

marți, 29 decembrie 2015

Oscar si Tanti Roz

Cartea aparține autorului francez Eric-Emmanuel Schmitt, iar ediția aflată pe rafturile Bibliotecii Județene ”Gh. Șincai” Bihor la secția Tineret a apărut la editura Humanitas în anul 2012.
Oscar și Tanti Roz este o poveste frumoasă și tristă despre curaj și bucuria vieții, chiar trăită la orizontul timpului.  O carte despre alegeri care par imposibile în condițiile unui spital pentru copiii bolnavi de cancer. Oscar, la doar 10 ani, parcurge, ghidat de inspirata Tanti Roz, drumul spre comunicarea eliberatoare cu Dumnezeu, spre iubire și împăcare, găsind și formula de înțelegere cu părinții lui. 
Internat pe o perioadă lungă în spital, Oscar este reprezentantul copiilor curajoși și înțelepți de vârsta lui. El transformă suferința în trăiri de-o simplitate înălțătoare. Cele 13 scrisori adresate lui Doamne-Doamne ne dezvăluie ”itinerariul emoționant al tuturor vârstelor și experiențelor umane îmbunătățite de imaginația lui Oscar, care umple spațiile albe și îmbracă realitatea în veșmântul miracolului.”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu