SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, interior 119 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 8 ianuarie 2016

Invitaţie la lectură


   Propunerea de lectură a acestei săptămâni este "Dominic", o carte aparţinând autorului american William Steig, care este deopotrivă scriitor şi desenator. De altfel, volumul este ilustrat chiar de autorul lui.
    Plin de viaţă şi având un dor nebun de aventură, Dominic părăseşte confortul casei sale şi porneşte la drum. Încotro, nici el nu ştie şi nici nu vrea să afle. Necunoscutul nu-l sperie, ba dimpotrivă, îl va înfrunta, aşa cum se va înfrunta şi cu Gaşca Judecăţii-de-Apoi, o adunătură de animale din lumea pădurii.
    Deşi este un câine, personajul lui William Steig este înzestrat cu numeroase calităţi umane: inteligenţă şi curaj, curiozitate şi simţ al umorului, ingeniozitate şi o înclinaţie spre a filozofa.
    Aventura în care porneşte îi scoate în cale situaţii periculoase, prieteni de context sau prieteni adevăraţi, Dominic primind, totodată, şi şansa unei moşteniri fabuloase.
     O carte despre puterea şi victoria binelui, despre viaţă, bunătate, dragoste şi miracole.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu