SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 4 noiembrie 2016

Polyanna sau Secretul mulţumirii

sursa: www.google.ro
Iată o carte din care putem afla un secret foarte, dar foaaarte valoros: CUM PUTEM SĂ FIM FERICIȚI ÎN FIECARE ZI CU TOT CEEA CE AVEM...(veți spune: ... şi dacă ar fi atât de simplu, ca o carte să ne ajute să descoperim bunătatea şi mulţumirea! ... și totuşi ... Pollyanna propune tuturor jocul învățat de la tatăl ei, un misionar creștin - jocul bucuriei). La sfârşitul acestei lecturi ne cuprinde sentimentul că trebuie să fim mai atenți la bucuria pe care o emană copiii din jurul nostru și să ne angajăm împreună cu ei, de fiecare dată, cu entuziasm,  în descoperirea și redescoperirea lumii. Să ne lăsăm molipsiți de entuziasmul lor.
Deci ”Pollyanna”  nu este doar o carte pentru și despre copii, ci și una din care adulții își pot recupera o parte din inocența, optimismul și lipsa de griji de altădată. Această poveste este  și expresia nevoii copiilor de a primi de la familie valori  pe care să se poată bizui toată viața.
Scrierea lui Eleanor H. Potter apare în 1913 și are o continuare - ”Pollyanna domnișoară” (1915). Cartea a fost tradusă în aproape toate limbile, a fost transformată în film și a avut un ecou deosebit.
Pollyanna este o fetiță de unsprezece ani care rămâne orfană și este trimisă să locuiască cu o mătușă, mătușa Polly, care nu este căsătorită, nu are copii și nici nu-și dorește să ocrotească o orfană decât în măsura în care acest lucru îi liniștește conștiința și o face să aibă sentimentul datoriei împlinite.
Personalul din casa mătușii, vecinii și întreaga comunitate află curând de jocul bucuriei și suportă o schimbare majoră la nivelul mentalității.
Lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu