SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

joi, 18 mai 2017

Povestea frindelului, de Andrew Clements

Acest volum reprezintă primul roman al autorului american Andrew Clements. 
Povestea frindelului este povestea îndrăznelii și curajului de a gândi cu propriul cap.
Haiosul Nicholas Allen, elevul din clasa a V-a, cunoscut pentru strategiile lui de a-i face pe profesori să piardă din timpul orei pe false probleme, își găsește ”nașul” în persoana doamnei Granger, profesoara de limba engleză.
Astfel, pentru că a încercat  metoda tragerii de timp, Nicholas este provocat să afle originea dicționarelor și să facă o prezentare în fața colegilor. De aici începe povestea frindelului.
Ce este frindelul?
Un obiect.
Un obiect utilizat de elevi la scriere.
Un cuvânt care desemnează un obiect utilizat de elevi la scriere.
Sau, după definiția dicționarului:
frindel, frindeluri, s.n. - instrument de scris sau desenat cu pastă. - cuvânt inventat arbitrar; creat de Nicholas Allen, SUA, 1987 (vezi pix).
Citiți cartea și aflați cum inteligența și îndrăzneala unui puști de clasa a V-a schimbă lucrurile în Școala Primară Lincoln și, mai ales, ce devine acest tânăr peste ani.
Lectură plăcută!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu