SECŢIA PENTRU COPII ŞI TINERET

A
BIBLIOTECII JUDEŢENE ,,GHEORGHE ŞINCAI'' ORADEA

Bun venit!

Dragii noştri cititori,

Dorim să împărtăşim cu voi lucruri cât mai bune, experienţe noi şi plăcute. Încercăm să vă oferim informaţii pe care nu le găsiţi în altă parte şi care vă privesc în mod direct. Credem că o să vă placă şi vă încurajăm să luaţi legătura cu noi.

Informaţii zilnice

Pentru a efectua prelungiri ale termenelor de împrumut pentru carte, formaţi numărul de telefon 0359 800363, tasta 2 sau scrieţi-ne un e-mail la adresa sectiatineret_prelungiri_somatii@yahoo.com

vineri, 9 iunie 2017

Shiloh, de Phyllis Reynolds Naylor

Opera unei autoare prolifice din literatura pentru copii contemporană, Shiloh spune povestea unui băiețel și a unui câine. În planul doi, celelalte personaje (părinții, Judd Travers, surorile lui Marty, prietenul lui, localnicii) se implică activ în acțiune, dar nu-și evidențiază atât de puternic emoțiile, motivele sau existența.
Băiatul trăiește împreună cu familia lui într-o localitate pitorească, cu împrejurimi foarte frumoase, unde se vânează în anumite perioade ale anului, astfel că vânători precum Judd Travers pot să iasă cu arme și câini în căutarea căprioarelor, porcilor mistreți sau a altor animale sălbatice.
Câinele Shiloh îi aparține acestui bărbat, dar până să-l cunoască pe Marty nici măcar nu purta un nume. 
Imediat cum se cunosc, destinele celor doi se vor amesteca iremediabil. Marty dorește un câine, Shiloh are nevoie de un stăpân care să-i aprecieze calitățile. Între aceste două realități stau o serie de dificultăți. De asemenea, în calea dorinței lui Marty de a-l lua acasă pe Shiloh stau principiile familiei băiatului. Nu poți fura, nu poți să minți, nu poți ascunde de cei apropiați acțiunile tale. Trebuie să-ți ții cuvântul dat cu prețul sacrificiului.
Dar ... Marty intră într-un vârtej al sentimentelor și face toate lucrurile la care până atunci nici nu îndrăznea să se gândească. De dragul câinelui cu care se înțelegea atât de bine. Minte, ascunde lucruri, rabdă foame și  umilințe și îl înfruntă pe stăpânul necinstit al lui Shiloh.
Vă invit să citiți o bijuterie de carte. Ne ajunge la inimă. Ne mișcă și ne motivează. 
Lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu